Fra grønt græs til rødt kød – landbrug i Grønland
For den undrende bybo, der flyver ind til Narsarsuaq i sensommeren, kan de store, hvide ruller på markerne være et mysterium. Rullerne gemmer på en vigtig ingrediens i Grønlands ambition om at blive mere selvforsynende med fødevarer – én ingrediens blandt flere, der nu skal langt mere fokus på. Hvorfor skal den grønlandske forbruger spises…
”Tænk, at skulle leve med den uvished”
En del af de mange grønlandske børn på børnehjem rundt om i landet trives ikke. Det tyder en ny ph.d.-afhandling på, og forskeren bag peger blandt andet på, at flere børn lever i frygt for, hvad morgendagen bringer. Hun anbefaler derfor, at man lytter mere til børnene. Hvert år bliver der anbragt over fire gange…
Trommedans og inuit-tatoveringer er også det nye Grønland
Den immaterielle kulturarv er et grundlæggende fundament for den grønlandske kultur og identitet. Udforskningen af disse traditioner, sagn, myter og ritualer kan både fortælle om Grønland før og nu, men også være med til at definere fremtiden. Trommedans, kaffemik, myter og sagn, amuletter, inuit-tatoveringer, kajakmesterskaber og maskedans er alt sammen immateriel kulturarv, og den er…