Fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft i Nuuk

20. august 2016

23. august 2016, kl. 15: Det Arktiske Hus i Aalborg, Vesterbro 79.

Arctic Consensus inviterer til oplæg og diskussion af emnet “Fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft i Nuuk”, med udgangspunkt i Verena Hupperts afgangsspeciale fra Aalborg Universitet.

Vores studentermedhjælper Verena Huppert har her i foråret skrevet speciale om hjerneflugt i Arktis. Hun undersøgte, hvordan Nuuk, som hovedstad i Grønland, håndterer hjerneflugt og fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft, samt undersøgte hvordan byen kunne drage fordel af at betragte metoder anvendt i en canadisk by med lignende udfordringer.

Feltarbejdet i både Nuuk, Grønland, og Charlottetown, Canada, førte til en spændende analyse af tiltag mod hjerneflugt, som kunne være interessante at anvende i Nuuk.

Oplægget præsenterer de forskellige tiltag i begge byer, samt fremlægger anbefalinger til, hvordan Nuuk kan drage fordel af erfaringer og tiltag i Canada. Efter oplægget er der lagt op til debat og diskussion.

Forrige indlæg:

Næste indlæg:


Polarfronten udgives med venlig støtte fra Styrelsen for Forskning og Innovation, Aage V. Jensens Fonde og Miljøstyrelsen.
© 2012 Copyright Polarfronten